Nieuwsbrief
s.v. Xtend
april 2019

Heb je de promotie van een evenement gemist? Kijk dan gerust even op onze Facebook-pagina of kijk op onze Xtend kalender 

Nog opzoek naar een bijpassende en leuke bijbaan of stage? Kijk hiernaast onze vacatures of neem even een kijkje op onze website: https://ica-xtend.nl/jobs/ daar staan verschillende (afstudeer)stages en vacatures van onze sponsoren.

Stageplaatsen / vacatures
Via onze website blijf je altijd op de hoogste van onze laatste stageplaatsen en vacatures. Op dit manier kan jij heel makkelijk in contact komen met grote bedrijven voor een leuke stageplek. Via onze 
vacature pagina kun je zien welke vacatures er allemaal zijn en wat jou te wachten staat bij deze functie. De vactures zijn tegenwoordig ook te vinden op het vacaturebord, deze hangt naast de ingang van het Xtend lokaal!

Business Innovator bij Experior

Business Intelligence Traineeship bij SmartDataPeople

Stage als Webdeveloper bij Drukwerkdeal

Java Engineer bij Avisi

Network Engineer bij Breedband Arnhem

Officier ICT | Luchtmacht

Officier ICT Manager | Landmacht

Aankomende events

Alumni lezing van Arteffects
4 april

Snow Unix Event 2019
10 april

Alumni lezing van Perplex
18 april

Movie night
24 april

Tosti Talk
25 april

Excursie Radboud REshape Center
7 mei

Algemene leden vergadering
8 mei

Gitlab CI: Stephan Hochdörfer & DevOps: Michelangelo v Dam
9 mei

Het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs Event
9 mei

Batavierenrace
10 & 11 mei

Alumni lezing van Arteffects 4 april

Tijdens deze alumni lezing komen oud studenten van de ICA bij ons langs. Ze hebben samen een aantal bedrijven opgericht, waaronder Arteffects, een full-service reclamebureau dat alle soorten media produceert en de meest waanzinnige campagnes maakt.

Ook hebben ze Supermassive en Studio Encode opgericht, in combinatie met Arteffects benutten die bedrijven alle aspecten van CMD.

Voor de developers onder de ICT’ers zijn deze bedrijven overigens ook interessant, ze zijn namelijk ook naar jullie op zoek!

Als je hun werk wilt bekijken klik dan even op een van de links 🙂
https://arteffects.tv/
https://supermassive.nl
https://studio-encode.nl

Snow Unix Event 2019 10 april

Zijn jullie ook van die IT-fanaten? Willen jullie ook altijd op de hoogte zijn en blijven van de laatste technologieën én zijn jullie geïnteresseerd in linux? Dan heeft Snow B.V. iets tofs voor jullie!

Graag willen wij jullie attenderen op en uitnodigen voor SUE 2019 Student Edition op woensdag 10 april. We willen jullie van harte welkom heten op het kantoor van Snow B.V. in Geldermalsen voor een dag vol interessante én leuke technische activiteiten!

Kijk voor het volledige programma en algemene informatie op https://sue2019.snow.nl. Op deze website kunnen jullie je ook aanmelden. Deelname aan SUE Student Edition is gratis en inclusief een overheerlijke lunch met burgers & drinks. Als je met het OV komt, halen wij je graag op bij het station in Geldermalsen!

Jullie kunnen je tot uiterlijk 4 april 2019 inschrijven. Meld je wel snel aan om zeker te zijn van een plek, want vol is vol!

Zien we jullie daar?

Alumni lezing van Perplex 18 april

Tijdens deze alumni lezing komt een oud student van de ICA bij ons langs. Hij werkt bij Perplex in hartje Arnhem. Hier werken zij onder andere samen met online marketeers, UX-/webdesigners, contentmakers, consultants en programmeurs.

Als je hun werk wilt bekijken klik dan even op de link 🙂
https://www.perplex.nl/

Movie night 24 april

In samenwerking met ICA labs is er iedere maand een film avond. Elke maand zal er aan de hand van een poll een film gekozen worden. Iedereen is welkom, dus ben je nog geen lid dan ben je ook welkom!

Bier en fris hebben deze avond een studentenprijs van €1,00. Xtend zorgt voor de benodigde snacks tijdens de film. Inloop vanaf 17:30 en de film zal starten rond 18:00. Om 17.30 bestellen we meestal even iets te eten voor de film, bijvoorbeeld pizza.

Voor meer informatie houdt onze Facebookpagina in de gaten!

Tosti Talk 25 april

De beste besteding van je lunchpauze: de Tosti Talk! Iedere laatste donderdag van de maand geeft een medewerker van Avisi een praatje over een interessant onderwerp. Dit zal plaatvinden op HAN in Arnhem

Naast een interessant talk, zorgen wij ook voor verse tosti’s! Deelname is gratis.

Voor meer informatie houdt onze Facebookpagina in de gaten!

Excursie Radboud REshape Center 7 mei

Het REshape Center is het innovatie team van Radboudumc in Nijmegen dat zich bezighoudt met toekomstige uitdagingen voor Radboudumc. Hier wordt technologie verkend en middels technieken als design thinking (design thinking wordt meestal beschreven als creatieve oplossing methode. Radboud REshape Center gebruikt het als kapstok voor de conceptontwikkelingsfase van innovatie, waarbij we een grote nadruk leggen op het goed begrijpen van de betrokken mensen, hun gedrag, emoties en behoeften) gekeken hoe dit op een mensgerichte manier ingezet kan worden.

In deze tour krijg je meer te horen en te zien over innovatie in de zorg binnen een academisch ziekenhuis. Je leert over de rol van technologie, over hoe design thinking in de praktijk wordt toegepast en je leert over de andere partijen die onderdeel uitmaken van de Radboudumc Innovation Space.

Vergeet je niet aan te melden via iSAS anders kun je niet mee!

Waar:
Radboudumc Innovation Space
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Volg route 441 (Radboudumc Innovation Space)

Algemene leden vergadering 8 mei

Het vierde bestuur der s.v. Xtend nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering (ALV) bij te wonen op woensdag 8 mei 2019.

Ontvangst: 18.00 uur
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: MediaLab Arnhem C0.13

Waarom de ALV bijwonen?
De Algemene Ledenvergadering is het hoogste bestuursorgaan binnen de vereniging.
Tijdens de ALV legt het bestuur aan de leden verantwoording af over het gevoerde beleid en presenteert de plannen, tevens hebben de leden inspraak over wat er gaat gebeuren.

AGENDA

1. Opening van de vergadering

2. Vaststelling agenda

3. Ingekomen stukken en mededelingen

4. Instemming van het (heren)dispuut

5. Opvolging van het bestuur

6. Rondvraag

7. Sluiting

Gitlab CI: Stephan Hochdörfer & DevSecOps: Michelangelo van Dam 8 mei

Donderdag 9 mei heeft Drukwerkdeal weer een leuke developers bijeenkomst in Deventer met twee sprekers:
– Gitlab CI door Stephan Hochdörfer
– DevOps or DevSecOps by Michelangelo van Dam

Stephan Hochdörfer is momenteel Head of Technology bij bitExpert AG, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software en mobile development. Zijn focus ligt voornamelijk bij webdevelopment en het automatiseren van code.

Michelangelo zal in deze talk uitleggen hoe het oorspronkelijke idee van DevOps om alle belanghebbenden te omvatten werd gereduceerd tot ontwikkeling en waarom het zo moeilijk is om verbeteringen in beveiliging of compliance toe te passen in dit model. Hij zal ook praten over manieren om het DQO-model gastvrij te maken voor beveiligingsdeskundigen en juridische teams en waarom “DevSecOps” nu de term is die moet worden gebruikt om te zorgen dat de beveiliging niet langer wordt weggelaten uit het waardestelsel.

Het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs Event 9 mei

Alles wat online gebeurt – van bankzaken, cloud, mobiele apps tot e-mails en online games – het staat allemaal ergens in een datacenter. En omdat we met z’n allen steeds meer online zijn, groeit ook de datacenter sector stevig door. Uit recent onderzoek blijkt dan ook dat deze snelgroeiende sector dringend op zoek is naar technisch talent.

Vind jij het leuk om technische problemen op te lossen of fascineert het je wat we tegenwoordig bereiken met het internet en alle big data we voor handen hebben? Misschien voel jij je dan helemaal thuis in een digitale industrie!
Het DTC geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met de snelgroeiende datacenter industrie.

WAAROM AANMELDEN VOOR HET DCT?
• Het is geheel gratis!;
• Krijg een rondleiding in het beveiligde datacenter van BIT;
• Ontmoet je toekomstige stagebegeleider of werkgever op de carrièrebeurs;
• Leer tijdens de mini-colleges, gegeven door professionals uit de industrie, over verschillende technische vakgebieden;
• Ontmoet andere studenten en gelijkgestemden die al in de datacenter industrie werken;
• We sluiten af met een gezellige borrel en barbecue!

aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-datacenter-tech-college-carrierebeurs-voor-het-mbohbo-59760781105

Batavierenrace 2019 10 & 11 mei

De grootste estafetteloop van het jaar komt er weer aan. Xtend is hierbij uiteraard ook aanwezig samen met vijf andere verenigingen van de HAN. De kaarten voor de batavierenrace staan al online en daar kun jij je opgeven als renner, chauffeur, tentenbouwer, coach, kookploeg of als navigator. Voor de renners zijn er verschillende afstanden die je kunt kiezen.